Quote Post Format

Zoom'a Alternatif 9 Telekonferans Yazılımı

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Makale Dizini

Koronavirüs süreci, eğitim dünyasında uzaktan eğitim kavramını ve bununla ilişkili olarak da uzaktan eğitim teknolojilerini gündeme getirmiştir. Birçok ülke okulda eğitime ara vermiş birçok eğitimci de eğitim faaliyetlerini internet üzerinden gerçekleştirmek zorunda kalmıştır.

Hazırlıklı olsun veya olmasın çoğu zaman hiç eğitimini almadan öğretmenler kendilerini bir uzaktan eğitim faaliyetinin içinde buldular. Bu süreçte öğretmenler birçok uzaktan eğitim yazılımıyla tanıştı. Son dönemde en çok kullanılan yazılımlardan birinin de Zoom olduğunu görüyoruz. Ancak bu yazılımın bazı güvenlik açıklarının bulunduğuna yönelik söylentiler öğretmenlerin farklı yazılım arayışlarına girmesine neden olmuştur. Bu yazımızda Zoom yazılımına alternatif olarak kullanılabilecek bazı yazılımlara örnekler verilecektir.

Sanal sınıf platformları gündeme geldiğinde pek çok alternatif olduğu söylenebilir. Neye göre, hangi yazılımı seçeceğiniz öğrencilerinizin teknolojiye erişimine, kullanmak istediğiniz eğitim modeline ve bu durumu kısa veya uzun vadeli bir durum olarak görüp görmediğinize bağlıdır. 

Zoom programına alternatif olarak sunulabilecek yazılımları şu şekilde sıralayabiliriz:

Jitsi Meet

Zoom'u kullanıyorsanız ve geçişi kolaylaştırmak için mümkün olduğunca benzer bir şey istiyorsanız, Jitsi Meet sizin için bir platform olabilir. Zoom'a çok benziyor ve çok benzer özelliklere sahip. Jitsi, web tarayıcısında da kullanılabilir, ancak ara odaları yoktur.

  • Jitsi , toplantıyı kaydetmenizi ve toplantı sırasında kimin daha aktif olduğunu gösteren bazı faydalı konuşmacı istatistikleri almanızı sağlar. YouTube videolarını birlikte paylaşmanıza ve izlemenize olanak tanıyan hoş bir özellik de var.
  • Tarayıcı içinde çalışmanın yanı sıra bir masaüstü sürümü ve kullanılabilecek bir mobil uygulama da var. Sınıf boyutuyla ilgili tek kısıtlama bant genişliği ve bağlantıdır.
  • Bir toplantı başlatabilir ve öğrencileri doğrudan Jitsi Toplantı web sitesinden davet edebilirsiniz, ancak aynı zamanda platformun kodunu indirip kendi sunucunuza yükleyebilirsiniz, bu da daha uzun vadeli bir çevrimiçi öğretim işi kurmayı düşünüyorsanız akıllıca olabilir. .
  • Zoom Jitsi gibi, web kamerası aracılığıyla iletişimi optimize etmek için oluşturulmuş gibi, aynı zamanda materyalleri tarayabilir ve https://cryptpad.fr/ gibi ücretsiz araçları kullanarak  akran belgesi düzenleme, yapışkan bir not üzerinde beyin fırtınası gibi ortak çalışmalar yapabilirsiniz (Kanban ) yönetim kurulu ve sunumlar ve elektronik tablolar üzerinde birlikte çalışma. Birlikte kullanabileceğiniz bir beyaz tahta da var, bu yüzden Jitsi ve CryptPad kombinasyonu oldukça harika olabilir.
  • Öğrencileriniz bağlantıyla mücadele ediyorsa Jitsi , bant genişliğinden tasarruf etmesi gereken görüntü kalitesini azaltmanıza da izin verir.
  • Bir arka plan bulanıklığı özelliği de var, ancak bunu denediğimde görüntüyü çok yavaşlattı, bu yüzden gerçekten gerekmedikçe bunu kullanmaktan kaçınırım.

© 2024 Nurullah Bora. Sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz. Tüm hakları saklıdır. NB