Post Formats

Zoom'a Alternatif 9 Telekonferans Yazılımı

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Makale Dizini

Koronavirüs süreci, eğitim dünyasında uzaktan eğitim kavramını ve bununla ilişkili olarak da uzaktan eğitim teknolojilerini gündeme getirmiştir. Birçok ülke okulda eğitime ara vermiş birçok eğitimci de eğitim faaliyetlerini internet üzerinden gerçekleştirmek zorunda kalmıştır.

Hazırlıklı olsun veya olmasın çoğu zaman hiç eğitimini almadan öğretmenler kendilerini bir uzaktan eğitim faaliyetinin içinde buldular. Bu süreçte öğretmenler birçok uzaktan eğitim yazılımıyla tanıştı. Son dönemde en çok kullanılan yazılımlardan birinin de Zoom olduğunu görüyoruz. Ancak bu yazılımın bazı güvenlik açıklarının bulunduğuna yönelik söylentiler öğretmenlerin farklı yazılım arayışlarına girmesine neden olmuştur. Bu yazımızda Zoom yazılımına alternatif olarak kullanılabilecek bazı yazılımlara örnekler verilecektir.

Sanal sınıf platformları gündeme geldiğinde pek çok alternatif olduğu söylenebilir. Neye göre, hangi yazılımı seçeceğiniz öğrencilerinizin teknolojiye erişimine, kullanmak istediğiniz eğitim modeline ve bu durumu kısa veya uzun vadeli bir durum olarak görüp görmediğinize bağlıdır. 

Zoom programına alternatif olarak sunulabilecek yazılımları şu şekilde sıralayabiliriz:

Jitsi Meet

Zoom'u kullanıyorsanız ve geçişi kolaylaştırmak için mümkün olduğunca benzer bir şey istiyorsanız, Jitsi Meet sizin için bir platform olabilir. Zoom'a çok benziyor ve çok benzer özelliklere sahip. Jitsi, web tarayıcısında da kullanılabilir, ancak ara odaları yoktur.

  • Jitsi , toplantıyı kaydetmenizi ve toplantı sırasında kimin daha aktif olduğunu gösteren bazı faydalı konuşmacı istatistikleri almanızı sağlar. YouTube videolarını birlikte paylaşmanıza ve izlemenize olanak tanıyan hoş bir özellik de var.
  • Tarayıcı içinde çalışmanın yanı sıra bir masaüstü sürümü ve kullanılabilecek bir mobil uygulama da var. Sınıf boyutuyla ilgili tek kısıtlama bant genişliği ve bağlantıdır.
  • Bir toplantı başlatabilir ve öğrencileri doğrudan Jitsi Toplantı web sitesinden davet edebilirsiniz, ancak aynı zamanda platformun kodunu indirip kendi sunucunuza yükleyebilirsiniz, bu da daha uzun vadeli bir çevrimiçi öğretim işi kurmayı düşünüyorsanız akıllıca olabilir. .
  • Zoom Jitsi gibi, web kamerası aracılığıyla iletişimi optimize etmek için oluşturulmuş gibi, aynı zamanda materyalleri tarayabilir ve https://cryptpad.fr/ gibi ücretsiz araçları kullanarak  akran belgesi düzenleme, yapışkan bir not üzerinde beyin fırtınası gibi ortak çalışmalar yapabilirsiniz (Kanban ) yönetim kurulu ve sunumlar ve elektronik tablolar üzerinde birlikte çalışma. Birlikte kullanabileceğiniz bir beyaz tahta da var, bu yüzden Jitsi ve CryptPad kombinasyonu oldukça harika olabilir.
  • Öğrencileriniz bağlantıyla mücadele ediyorsa Jitsi , bant genişliğinden tasarruf etmesi gereken görüntü kalitesini azaltmanıza da izin verir.
  • Bir arka plan bulanıklığı özelliği de var, ancak bunu denediğimde görüntüyü çok yavaşlattı, bu yüzden gerçekten gerekmedikçe bunu kullanmaktan kaçınırım.

WebRoom

WebRoom en sevdiğim sanal sınıflardan biri ve seçimimde kullandığım sınıflardan biri. Bir dil okulu sahibi tarafından geliştirildi, böylece öğretim anlayışı ve dil öğrenenlerinin ihtiyaçları tasarıma dönüştürüldü.

  • Ücretsiz bir oda oluşturmak kolaydır, sadece adınızı ve e-posta adresinizi girmeniz yeterlidir. Odaya katıldığınızda, sesinizin bağlı olduğundan ve düzgün çalıştığından emin olmak için teknik bir katılım süreci vardır. Bu, öğretmenin dersin başında sunması gereken teknik destek miktarını azaltabileceği için gerçekten yararlıdır. Odaya girdikten sonra oda için bir bağlantı paylaşabilir veya onları davet etmek için öğrencilerin e-posta adreslerini ekleyebilirsiniz.
  • Oda, beyaz tahta, sunum alanı ve ekran paylaşımı gibi çok çeşitli özelliklere sahiptir. Ayrıca web sitelerinin bağlantılarını paylaşabilir ve sunum alanında açık olduklarını görebilirsiniz. En sevdiğim özelliklerden biri, Google dokümanlarına bağlantılar ekleyebilmeniz ve birlikte yazma çalışmaları yapabilmeniz veya YouTube videolarını grup halinde birlikte izleyebilmenizdir.
  • Çalışma alanınızı dersten önce ayarlayabilir ve kullanacağınız materyalleri hazırlayabilir, ardından öğrencilerin birlikte çalışmasını istediğiniz çalışma alanını açabilirsiniz. Bu çalışma alanlarına ve kaynaklara ara odalarından da erişilebilir, böylece her odada farklı malzemeler üzerinde çalışan öğrenci gruplarınız olabilir.
  • Mp3 dosyalarını yüklemek için bir araç olduğu için dinleme aktiviteleri yapmak da kolaydır ve daha sonra öğretmen veya öğrenciler bunları kendi bilgisayarlarında dinlemek için etkinleştirebilir.
  • Daha fazla konuşma dersi istiyorsanız, karo görünümüne geçebilirsiniz ve bu, katılımcıların tüm web kameralarını ana alana yerleştirir ve çalışma alanını ve beyaz tahtayı gizler.
  • Sesli ve görüntülerin yanı sıra bir metin sohbet özelliği de vardır ve metin sohbetinin sağında, öğrencilerin özel notlar alabilecekleri bir alan vardır.
  • Öğrenciler ayrıldıktan sonra her oturumun sonunda derste kullanılan tüm kaynakları ve bağlantıları içeren bir e-posta ve notlarının bir kopyasını alırlar.
  • WebRoom , iTeach World sanal okulunun ve LMS'nin sınıf ve ücretsiz parçasıdır. Gerçekten% 100 çevrimiçi bir okul oluşturma konusunda ciddi olmak istiyorsanız, o zaman bu seçim aracıdır.
  • Sınıfa ek olarak, senkronize olmayan çevrimiçi kurslar oluşturmanıza ve bunlara canlı sınıflar planlamanıza olanak tanıyan bir içerik ve öğrenme yönetim sisteminin yanı sıra çeşitli zamanlama ve yönetici özellikleri de vardır.
  • Oluşturduğunuz tüm kurslar, kendi çevrimiçi mağazanız üzerinden doğrudan çevrimiçi olarak satılabilir ve ödeme, bir dizi kredi kartı ve sanal ödeme türü sağlayan PayPal veya Stripe kullanılarak alınabilir.  
  • Platform mobil cihazlarda iyi çalışıyor ve okulunuz için markalanabilecek beyaz etiketli bir mobil uygulama bile var.

Mozilla Hubs

Daha genç öğrencilerle çalışıyorsanız veya normal düz beyaz tahta tipi ortamdan daha eğlenceli bir şey istiyorsanız, Mozilla'nın Hub'larını kontrol etmeye değer .

  • Hub'lar, sınıfınızla buluşmak ve metin veya ses kullanarak sohbet etmek için 3D sanal dünya seçenekleri sunar. Kullanıcıların 3D ortamında herhangi bir yere yazabilmeleri için bir kalem aracı ve öğrencilerin ortam içinde fotoğraf çekmelerini sağlayan bir kamera aracı vardır. Ayrıca web kameranızı paylaşabilir ve kullanmak istediğiniz herhangi bir malzemenin ekran paylaşımını yapabilirsiniz.
  • Öğrencilerin bir avatarı vardır ve çevrede hareket edebilir ve keşfedebilirler. Ses yakınlığa özgüdür, bu nedenle öğrencilerin çiftlerinden çevrenin farklı bölümlerine gitmelerini isterseniz, diğer öğrenciler tarafından duyulmadan veya rahatsız edilmeden çift veya grup çalışması yapabilirler.
  • Aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli ortamlar vardır ve her karşılaştığınızda farklı bir ortam kullanabilirsiniz. Hatta dersinizin temasına uygun bir ortam bile seçebilirsiniz. Hikaye anlatımı veya rol oynama seansları için harika olacak harika bir korsan gemisi ortamı var.
  • Kullanmak istediğiniz oda ortamını seçtikten sonra, öğrencilerle bir bağlantı paylaşmanız yeterlidir. Bağlantıya sahip olan herkes odaya girebilir, ancak ortamı daha güvenli hale getirmek için bir şifre ekleyebilirsiniz.
  • Hub'lar , bir masaüstü bilgisayarda web tarayıcısında çalışır, ancak mobil tarayıcıda da çalışır ve siz veya öğrencileriniz daha kapsamlı bir deneyim istiyorsanız bir VR kulaklık kullanarak erişilebilir. Tarayıcıda cep telefonumda denedim ve çok iyi çalıştığını ve gezinmesi kolay olduğunu hissettim.
  • Öğrencileriniz daha uzun vadeli bir proje arıyorsanız hatta onları Mozilla'nın Spoke kullanarak kendi ortam oluşturmak için alabilirsiniz https://hubs.mozilla.com/spoke Minecraft gibi biraz.
  • Katılımcı sayısında bir sınır yoktur, ancak bağlantı çevre içinde kaç kişinin etkili bir şekilde çalışabileceğini kısıtlayacaktır.


BigBlueButton

BigBlueButton , uzun süredir var olan ve gelişen başka bir açık kaynaklı projedir. Moodle için bir eklenti olarak ücretsiz olarak kullanılabilir, kendi sunucunuzda barındırabilir veya BigBlueButton sitesi üzerinden erişebileceğiniz ve orada toplantılar düzenleyebileceğiniz GreenLight adlı bir hizmete kaydolabilirsiniz.

  • BigBlueButton ; beyaz tahta (öğretmen kontrollü veya paylaşılan), anketler, ekran paylaşımı ve ara odaları ile standart sohbet, ses, web kamerası ve emojiler.
  • Bir odadaki veya oturumdaki kişi sayısında herhangi bir kısıtlama yoktur, ancak bağlantı ve bant genişliği odanın daha büyük sayılarla ne kadar etkili olduğunu sınırlayacaktır. Gerçi 15 katılımcıya kadar etkin bir şekilde oturumlar gördüm ve bu bir öğretmenin tek bir sınıfta işlemesi için yeterli. 
  • Şu anda, oturumların uzunluğu 60 dakika ile sınırlandırılmıştır ve oturumları kaydedemezsiniz (COVID krizinden önce bu mümkün olmuştur). Kendi Moodle ortamınıza bir eklenti olarak kullandıysanız, bu kısıtlamaların uygulanması olası değildir.
  • BigBlueButton'un arayüzü hem öğretmenler hem de öğrenciler için kullanımı çok kolaydır ve başka sanal sınıflar veya web semineri platformları kullandıysanız çok fazla sürpriz olması gerekir. Bildiğim kadarıyla, BigBlueButton'u mobil cihazlarda çalıştırmak için özel bir uygulama yok, ancak ekran boyutu bir sorun olsa da mobil tarayıcıda çalışmalıdır.

Whereby

Bu, tüm çözümlerin en basitidir ve sadece küçük sınıflar ve bire bir dersler almak istiyorsanız harika bir ücretsiz seçenektir.

  • Nerede web tarayıcıda açılır ve çok basit bir video konferans odası oluşturabilir ve bağlantı öğrencilerinize gönderebilirsiniz.
  • Siteye ücretsiz kayıt yaptırırsanız daha iyi olursanız, orada olmadığınızda saklayabileceğiniz ve kilitleyebileceğiniz ve öğrencilerinizin içeri girmesini istediğinizde açabileceğiniz adlandırılmış bir oda oluşturabilirsiniz. .
  • Bu sayede ücretsiz sürümde 4 kişiye kadar ekran paylaşımı, metin ve görüntülü sohbet olanağı sunar. Ayda yaklaşık 10 $ ödemeye hazırsanız, 3 markalı oda ve her birinde en fazla 12 öğrenci olabilir.
  • Bağlantıları metin sohbet işlevi aracılığıyla da paylaşabilirsiniz. Nerede mobil tarayıcıda iyi çalışıyor, ancak bunun için indirebileceğiniz ücretsiz bir uygulama da var.
  • Sadece bire bir veya küçük sınıflar yapıyorsanız, bu harika bir ücretsiz ve kolay çözümdür.

GoBrunch

GoBrunch , büyük ölçekli web semineri türü derslerin yanı sıra daha küçük sınıf tipi toplantılar düşünüyorsanız harika bir kaynaktır. Eğitim topluluğu için geliştirilmiş ücretsiz bir kaynaktır ve oldukça benzersiz özelliklere sahiptir.

  • Arayüzün kullanımı çok basittir, ancak bir kat planı zeminine dayanmaktadır. Bir koltuğa tıklarsınız ve profil resminiz orada görünür. Bu, oturumlarda kimlerin olduğunu görmeyi daha geleneksel sanal platformdan çok daha kolay hale getirir.
  • Web kameranızı veya ekran paylaşımınızı açtığınızda, bu pencereleri herhangi bir uygun alana sürükleyebilirsiniz, böylece ekranınızı ve web kameranızı aynı anda paylaşmanız çok akıcı ve güzeldir.
  • Ders oluşturmak istediğinizde anında açılan bir toplantı oluşturabilir veya bir web seminerini belirli bir süre için planlayabilirsiniz.
  • Web seminerleri kaydedilebilir ve kayıtlar GoBrunch topluluğuna veya öğrencilerinize sunulabilir.
  • Ayrıca, başkaları tarafından sunulan veya sunulan web seminerlerini de bulabilirsiniz.
  • GoBrunch Brezilya'da kuruldu, bu yüzden web seminerlerinin çoğu Portekizce'dir, ancak kaynak popülaritesi arttıkça daha uluslararası hale gelmektedir. Bu, küçük ölçekli sınıflar veya büyük ölçekli (500+) dersler için gerçekten çok yönlü bir platformdur.

Remotehour

Bunu henüz kimseyle denemedim, ama konsepti çok seviyorum. Tarayıcıda çalışan bir video konferans odası ve kendinizi sohbet etmeye hazır hale getirebilirsiniz.

  • Eğer orada değilseniz öğrenciler odaya gidip size bir mesaj bırakabilir ve soruları cevaplamak için ne zaman uygun olduğunuzu bildirmek için abone olabilirler.
  • Hatta çok fazla zaman harcamadan veya 7/24 hazır olma beklentinizi artırmadan ebeveynleri desteklemenin iyi bir yolu olabilir.
  • Kendinizi çevrimiçi kullanılabilir duruma getirdikten sonra bir bildirim alırlar ya da uğran herkes sohbet için gelebilir.
  • Oda Whereby'a çok benzer ve ekran paylaşımı video, sesli ve yazılı sohbet özelliğine sahiptir ve oturumun ne kadar süreceğine karar verebilirsiniz.
  • Bu, öğrencilerinize ve / veya ebeveynlerine destek sunmak için güzel bir yoldur, ancak ne kadar zaman aldıkları ve ne zaman müsait olmak istediğinizi kontrol etmeye devam edin.
  • Remotehour , cep telefonu tarayıcısında da iyi çalışır.
  • Buradaki kendi oda bağlantımı tıklayarak nasıl göründüğünü görebilirsiniz .

Callaba

Callaba , Whereby'a benzer. Kayıt olmadan anında oluşturabileceğiniz çok basit bir tarayıcı tabanlı sohbet odası.

  • Çok hafif bir özelliktir ve ekleri paylaşmak için kullanabileceğiniz metin ilahi vardır.
  • Hiçbir ekran paylaşımı, ara odaları ve beyaz tahta yok, ancak bire bir öğreticiler yapmak veya hızlı sorular veya sorunlarla uğraşmak istiyorsanız, kullanışlı ve hızlıdır.


Xroom

Xroom , Whereby'a da benzer. Callaba.io'dan birkaç özellik daha vardır ve ekran paylaşımını da etkinleştirebilir.

  • Güzel bir özellik, sınırlı sayıda kısıtlama olmaksızın platformdan ders / web semineri türü sunumlar yapabileceğiniz ve bağlantıyı paylaştığınız herkes akışınızı izleyebileceğiniz araçlarla bir akış modunun olmasıdır.

Gördüğünüz gibi, canlı çevrimiçi öğrenme sunmak istiyorsanız Zoom sahip olduğunuz tek seçenek değildir. Bu nedenle, bazı alternatifleri denemeye ve öğrenme deneyiminin tadını çıkarmaya hazırlanın.

Kaynak: https://www.oxfordtefl.com/blog/9-free-alternatives-to-zoom-for-getting-your-classroom-online


Newsletter Subscribe

About The Flex

Good seasons, day place male evening life after together gathered let void she'd grass created days upon after above great. Creative, prolific and ever-ready to serve you.


© 2024 Nurullah Bora. Sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz. Tüm hakları saklıdır. NB